lesson

• check Montessori Eğitimi ve Aile incele
  • check Montessori'ye Göre Duyarlı Dönemler incele
Sur

Montessori eğitimi, temeli bireysel eğitime uzanan bir eğitim modelidir.  Dünyadaki en iyi eğitim modeli olan ve 100 yılı aşkın zamandır uygulanan Montessori eğitimi, son dönemlerde ülkemizde de çok sık işitilmektedir.  Açılan Montessori okulları hızla çoğalmakta ve sosyal medyada da isimleri artmaktadır. Merak duyulup araştırmaya başlanıldığında, öğrendikçe öğrenme isteği oluşturan, olması gereken zaten budur diye düşündüren ve her çocuğun bu eğitimden yararlanması gerekliliğinde hemfikir olunan bir eğitim yöntemidir. Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu dönemde çocuk gelecekte olacağı yetişkini inşa eder. Sadece zeka değil, insanın bütün mümkün becerileri bu dönemde oluşur. Hiçbir yaşta çocuk zekice bir yardıma bu dönemde olduğu kadar ihtiyaç duymaz.
                                                                                                   Maria Montessori
Montessori, çocuğun bireysel becerileri ve ilgi alanlarına uygun olacak şekilde, her çocuğun farklı öğrenme hızına sahip olduğunu kabul eden, özgür eğitim bilimidir. Çocuğun eline koymadığınız şeyi aklına koyamazsınız. İşime, iyi buğday tohumlarını biriktirmiş ve bereketli bir parça toprak bağışlanmış bir köylü gibi başladım. Dilediğim gibi ekip biçecektim. Ama öyle olmadı. Toprağın üstündeki otları ayıkladığımda altın buldum. Otlar çok değerli bir hazineyi saklıyormuş.
                                                                                                    Maria Montessori
Düzen ve öz disiplin sağlanarak çocuğun kendi potansiyelini gerçekleştirebileceği özgür bir alan yaratmak ve çocuğun hata yapmasına, bu hataları kendi düzeltmesine, araştırmasına ve denemesine olanak sağlamak montessori yönteminin temelidir.

MONTESSORİ EĞİTİMİNİN AMACI

Eğitimde metot değil, insan kişiliği göz önüne alınmalıdır.
                                                                                  Maria Montessori
Çocuklara doğru zamanlarda doğru sorumluluklar vererek , özgüvenli çocuklar yetiştirmeyi amaçlayan Maria Montessori bu şekilde çocukların kendilerine yeterli olabildiklerini gözlemlemiştir. Montessori Yöntemi’ni geleneksel eğitim yöntemlerinden ayıran en önemli farklılık çocuğa saygı duymak ve özgüvenli çocuk yetiştirmektir. Montessori eğitiminde, tüm insanlarda varolan doğal meraklarını her an giderme özgürlüğüne sahip olan çocuklar, bu sayede ömür boyu sürecek öğrenme deneyimleri için sağlam bir temel oluşturabilirler.

Kimler Katılabilir?

Eğitime Kimler Katılabilir?
Veliler, Psikologlar, Doktorlar, Resim Öğretmenleri, Psikolojik Danışman, Özel Eğitim uzmanı, Sosyal Hizmet Uzmanı, Sosyologlar, Okul Öncesi Öğretmeni, Ana Sınıfı Öğretmenleri, Çocuk Gelişimi Öğretmenleri, Sınıf Öğretmenleri, Aile Danışmanları, Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri ve bu alana ilgi duyan herkes bu eğitimi alabilir.

İş olanakları;

Sertifika ile özellikle Montessori eğitimini isteyen okullarda, eğitim ve danışmanlık merkezlerinde gerekli yeterlilikleri sağladıktan sonra eğitmen olabilirsiniz.

Eğitiminizin sonunda e-devlet sisteminden sorgulanabilen Yüksek İhtisas Üniversitesi onaylı veya uluslararası onaylı sertifika tercih edebilirsiniz.

timer

Assister à un cours/une formation

Accéder aux détails du cours

950.00 ₺750