Öğretmenler için "Uzaktan Eğitim Pedagojisi" Sertifika Programı

Etkili Sunum Teknikleri Sertifika Programı

Öğretmenler için "Uzaktan Eğitim Pedagojisi" Sertifika Programı

Yüz yüze öğretimde olduğu gibi uzaktan eğitimde de başarıya giden yolun teknolojide mi pedagojide mi olduğu sorusu tartışılmaya devam etmektedir. Uzaktan eğitim; etkileşim, geribildirim, ölçme ve değerlendirme gibi eğitsel unsurlar açısından yüz yüze öğretimden farklıdır. Bu farklılığın en temel sebebi, öğrenme bağlamının ve anlayışının tümüyle değişiyor olmasıdır. Bu noktada bir paradigma değişikliğinin söz konusu olduğu açıktır. Uzaktan eğitim ortamlarında etkileşim, öğrenme çıktıları, işe koşulan teknikler ve kullanılan teknolojilerin çeşitliliği, uzaktan eğitim dersi yürütmek isteyen eğitmenlerin yeni yeterliliklere sahip olması gereksinimini de beraberinde getirmektedir. Teknoloji ağırlıklı yeni bir ortamda ilk kez öğretim faaliyetlerinde bulunacak eğitmenlerin teknolojiyle ilgili teknik problemler yaşamamaları, öğretim faaliyetlerini istedikleri düzeyde geliştirebilmeleri için uzaktan eğitim sürecine ilişkin bilgi sahibi olmaları ve uyum sağlamaları gerekmektedir.

Yüz yüze (örgün) öğrenme ortamlarında ders veren eğitmenlerin edinmiş oldukları bilgi ve deneyimlerini yeni karşılaşmış oldukları uzaktan eğitim ortamında etkili bir şekilde kullanabilmek için uzaktan eğitim ortamlarının bileşenlerini bütüncül olarak öğrenmeli, karşılaşacakları yeni teknolojileri kullanma becerileri geliştirmeli ve uzaktan eğitim ortamında edineceği yeni rollere benimsemelidir. Bununla birlikte uzaktan eğitimin faaliyetlerinin iyileştirilmesi için uzaktan eğitim alanında yapılacak yeni ve güçlü araştırmalara ihtiyaç olduğu açıktır. İlgili seminer, uzaktan eğitim konusundaki araştırmaları ve kavramsal/kuramsal çerçeveleri dikkate alarak etkili bir uzaktan eğitim dersi yürütmek için gerekli bilgi ve becerinin kazandırılmasına ve uzaktan eğitim alanının geleceğine ilişkin bir yol haritası oluşturmaya katkıda bulunmayı hedefi doğrultusunda düzenlenecektir. Eğitimin odak noktası, uzaktan eğitim pedagojisi ve uzaktan eğitimdeki yeni eğilimlerdir.

Eğitim İçeriği;

1. Ön Hazırlık Aşamasında Eğitimcinin SWOT Analizi

2. Hedef Kitleyi Tanıma

3. Sunum Hazırlama Yöntemleri

4. Uzaktan Eğitimde Zamanlama Ve Zamanı Doğru Kullanma

5. Uzaktan Eğitimde Teknolojiyi Etkili Kullanma

6. Uzaktan Eğitim Yöntemleri

7. Uzaktan Eğitimde Sözlü Sunumun Etkili Olması İçin Yapılması Gerekenler

8. Yazılı Sunumda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

9. Beden Dilini Etkili Kullanmak İçin Yapılması Gerekenler

10. Öğrencilerin Dikkatini Çekmek Ve Odaklanmalarını Sağlamak İçin Yapılması Gerekenler

11. Etkili İletişimi Arttırıcı Oyunlar

12. Öğrenciler İçin Beyin Egzersizleri

13. Uzaktan Eğitimde Öğrencileri Değerlendirme Yöntemleri

H
HİLAL S.
Önümüzdeki uzaktan eğitim dönemine hazırlık amacıyla katıldım. Faydasını da göreceğime inanıyorum. Yeni sisteme ayak uydurma anlamında eğitmenlere destek olacaktır. Tavsiye ederim.
İ
İSMAİL K.
Uzaktan eğitim sistemini geçme sürecime büyük ölçüde yardımcı oldu. İçeriği oluşturanlara ve eğitmenlere teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum.
Öğretmenler için 'Uzaktan Eğitim Pedagojisi' Sertifika Programı
Ön Başvuru Yap