Diş Hekimi Sekreterliği Sertifika Programı

Temel İşaret Dili Sertifika Programı

İşaret dili,İşitme ve konuşma engelliler tarafından kullanılan el hareketlerini ve yüz mimiklerini içeren görsel bir dildir. İşitme ve konuşma engelli bireylerin toplumda iletişim olanaklarını arttırabilmek, İşaret dilini bilenlerin sayısının arttırılmasını sağlamak , İş yaşamlarında işitme engellilerle karşılaşmalarında onların ihtiyaçlarını kolaylıkla iletişim yolu olan işaret diliyle sağlama yeteneği kazandırmak.

Başvuru Şartı

• Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, Türkiye ve dünyanın her yerinden dileyen herkes bu eğitime başvuru yapabilir.

Eğitim Süresi: 30 Saat

Eğitim İçeriği:

-    Harfler                                                              -    Giysiler

-    Selamlaşma tanışma                                      -    Zıt kavramlar

-    Sık kullanılan ifadeler                                     -    Ulaşım seyahat

-    Duygular                                                           -    Alışveriş harcama

-    Renkler                                                              -    Yemek içmek

-    Akraba aile                                                        -    Sağlık hastalık

-    Sayılar                                                                -    Meslekler

-    Zaman                                                               -    Hobiler ilgi alanları

-    Hava durumu                                                   -    Sporlar

-    Adres                                                                 -    Sık kullanılan ifadeler

-    Soru kalıpları

E
ENGİN R.
Kişisel gelişimimi arttırmak istediğimden ve ailemdeki işitme engelli akrabama yardımcı olmak için başvurdum ve gerçekten herkesin bu dili öğrenmesi gerekir. Çok memnun kaldım. Teşekkür ederim.