Etkili İletişim Teknikleri Sertifika Programı

Müzakere Teknikleri Sertifika Programı

Hem iş yaşamında hem de özel yaşamımızda müzakere kaçınılmazdır. Dolayısıyla müzakere becerilerimizin etkinliği birebir tüm yaşam kalitemizi etkilemektedir. Özellikle iş yaşamında hakettiğimizi değil, müzakere edebildiğimiz kadarını alırız. Bu program sizlere hayatın içinde istediklerinizi zorlamadan ve zorlanmadan elde edebilmenizi sağlayacak beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır.

Bu eğitim, karşınızdakinin oyun planını ve stratejisini tanıyarak başarılı bir müzareke süreci yürütmenizi sağlar. Ayrıca çeşitli etkileme ve ikna taktikleri ile ikna yeteneğinizi nasıl geliştirebileceğiniz konusunda size yol gösterir.

Eğitim Süresi: 30 Saat

EĞİTİM İÇERİĞİ

• Müzakere Tanımı
  • Müzakere Süreci
    • Müzakereye Hazırlık ve Planlama
    • Müzakereye Giriş, Yürütme ve Taktiklerin Kullanılması
    • Sonuçlandırma ve Anlaşma Yapma
  • Temel Müzakere Türleri
    • Kazan-Kazan
    • Kazan-Kaybet
  • Harvard Müzakere Modeli
    • Konular ile kişileri ayırmak
    • İhtiyaca ve menfaate odaklanmak
    • Çözüm için seçenekleri artırmak
    • Çözüme ulaşmada nesnel kriterler uygulamak
  • Temel Müzakere Kavramları
    • Hedef Noktası, Direnç Noktası
    • İlk Teklif, Karşı Teklif, Pazarlık Sepeti
    • Müzakere (Anlaşma) Alanı
  • Temel Müzakere Stratejileri
    • Uyuşmacı
    • Problem Çözücü
    • Kaçınmacı
    • Rekabetçi
    • Uzlaşmacı
  • Müzakerelerde Kullanılan Başlıca Taktikler
  • Müzakereciler İçin İpuçları

CEYDA K.
Arkadaşımın tavsiyesi ile başvurdum eğitime. Müzakere tekniklerine çok güzel değinilmiş, becerilerinizi arttıracağını düşünüyorum. Ben de tavsiye ederim.
DİLARA K.
Uygulamalı dersler olmasını beklerdim. Belki ders online olsaydı çok daha verimli olurdu. Fakat videolarla yine de güzel anlatılmış. Teşekkür ederim.